Industria de ardezie din Țara Galilor de Nord și Mid De Dave SalleryCariera Dinorwic, turnul de căi ferate și galeriile.

Conținutul acestui site

O introducere în industria gresiei

O scurtă istorie a industriei ardezie

Tehnici de geologie și carieră

Producătorii majori de ardezie

Căile ferate și tramvaiele de căi ferate

Tramvaie de lucru și locos în anii 1960 și 70

Gamă îngustă și material rulant de carieră

Exemple de trenuri de tramvai de ardezie

Locomotive cu aburi ale căilor ferate din ardezie astăzi

Înclinări, căi ferate și blondini

O selecție de câteva rămășițe și relicve

Actualizate Aspecte ale industriei ardezie - 16 subiecte abordate

Actualizat Industria ardezie azi

Un glosar al unor termeni din industria ardezie

Denumiri și dimensiuni tradiționale de plăci

Actualizat Galerie foto - 17 pagini de imagini din industria ardezie

Unele fotografii arhivate ale industriei

Fotografii din revista "Caban"

Link-uri către diferite site-uri conexe

 
Dați-vă timp să vizionați celelalte site-uri web ale industriei de ardezie din Welsh: Pagina noastră: Penmorfa.com

Moel y Faen carieră în vârful trecătorului de potcoavă din Denbighshire. Sfaturile din această carieră sunt în prezent reciclate ca agregate.
O introducere în ardezia galeză Acest site este destinat să fie o introducere generală la industria ardezie a Țării de Nord și Mid Wales. Am încercat să dau o impresie de ansamblu industriei și schimbările pe care le-a adus. Nu este destinat să acopere fiecare carieră, din care erau câteva sute. Faceți clic aici pentru o listă a tuturor carierelor de ardezie galeză . Rețineți că multe dintre lucrările enumerate au fost fie zgârieturi minuscule, fie simple .De asemenea, nu am încercat să intru în detaliu despre metodele de extracție, forța de muncă, geologia, căile ferate păstrate etc. Carierele de ardezie pot fi locuri periculoase: stânca poate fi alunecoasă, vasele de deșeuri sunt instabile. Pereții clădirilor sunt adesea în punctul de colaps, vremea se poate schimba rapid, pot exista arbori sau gropi ascunse, iar cea mai apropiată asistență, în caz de accident, poate fi la câțiva kilometri distanță. Nu am făcut nicio referire la lucrările subterane care ar putea fi accesibile, deoarece toate sunt periculoase. Orice explorare subterană ar trebui făcută numai cu un ghid competent și cu echipament profesional. Toate carierele de ardezie sunt proprietate privată și trebuie permise permisiunea înainte de a intra pe site. Mai există multe relicve și artefacte rămase de văzut, adesea în împrejurimi sălbatice și frumoase, dar vă rugăm să nu eliminați fără permisiune. Sper că acest site va contribui la introducerea mai multor oameni în tehnicile folosite în industria de mare și mândră și le va ajuta să aprecieze ceea ce rămâne astăzi. Toate fotografiile contemporane au fost luate de mine în ultimii douăzeci de ani, dar acest lucru este ritmul schimbării pe care multe dintre opiniile nu mai sunt posibile. Te rog ajută-mă să continui să îmbunătățesc acest site cu comentariile sau sugestiile tale .

NOTĂ IMPORTANTĂInformațiile (nu fotografiile) ținute pe acest site web pot fi reproduse fără permisiune dacă site-ul web este creditat cu furnizarea informațiilor. Toate fotografiile de pe acest site rămân proprietatea proprietarilor și NU trebuie reproduse fără permisiunea prealabilă.

O casă cu tambur înclinată, fanul vârfurilor și satul dincolo. Cwm Penmachno, Gwynedd.
Pagina următoare: Un scurt istoric al industrieiÎnapoi la index